Tuesday, July 24, 2012

CHICKEN POX !!!

أسلموالكم واراهماتوللاهيواباراكاتو ......

Chicken Pox ? Well sepa pernah kena??? Confrim Majoriti pernah kena bha kan ?? Tipu la kalau kamu nda pernah kena .. Macam tajuk diatas "CHICKEN POX " ... Sengsara jg klu kena penyakit ni...orang pun slalu juga cakap,sekali dalam seumur hidup tapi sekali dalam tu la sengsaranya nauzubillahminzalik... Sedih & terasa sakit bila aku tengok keadaan adik aku ... Terlantar jak ... 2 hari sebelum dia terkena penyakit ni, balik2 mengadu panas kan badan isa kak atyn ...aku ingat dia cuma tarik perhatian aku tapi benda nak jadi ...kena terima juga .. hari pertama dia demam teruk , sampai orang tua aku risau .. akhirnya kena bawa pergi klinik.. & boleh pulak doctor tu cakap demam biasa !! What d F !!! ( sabar sabar puasa ni dang!!), pas dari klinik ,umi suruh c adik minum air kelapa ,esoknya biji2 merah keluar sikit demi sedikit .. mungkin effect dari minum air kelapa tu .....
 Semalam, fuh tengah umi baca surah2 Al-Quran untuk  c adik , SUDDENLY dia cakap sesak nafas sambil menangis.. Pilu aku tengok keadaan adik kesayangan aku ni ... rasa2 hari ni macam malas jak aku pergi kerja...kesihataan adik aku lebih utama dari kerja aku... Cukup la pengalaman dulu yang boleh buat adik aku TIADA ... kalau dapat aku gantikan tempat dia aku gantikan... Ya allah .. apa lagi dugaan yang engkau berikan kepada adikku !! Aku nda sanggup tengok dia dalam keadaan macam sekarang .. aku berharap dia sabar,tabah & cepat sembuh sedia kala !! amin ya rabbila'lamin...



::*kakaksayangadiksangatsangat*::

Thursday, July 19, 2012

Kadangkala CINTA tak seharusnya dimiliki ..

       Memang agak lama aku tak update belog aku yang dah hampir2 usang ni..ahak ... Mesti heran an napa tiba2 aku post tajuk KADANGKALA CINTA TAK SEHARUSNYA D MILIKI ?? Erm .. ntah la..kadang2 tfikir jg betul ke die JODOH aku ?? die la yang TERAKHIR ?? susah gak tuk kite pertahankan sesuatu perhubungan ... Well sometimes kite happy ngn relationship tuh but sometimes kita x happy langsung an ?? Terfikir juga mana silap kita mana silap hubungan ini ?? atau tanpa restu orang tua hubungan ni x akan kemana ?? ngerii deh .. Tapi tu la hakikat nya ..
        Di awal perkenalan aku dengan die,memang aku tak nafikan kami HAPPY !! BAHAGIA !! BUT NOW  everything change slowly .. Maybe both of us Busy dengan urusan masing , siap my lovely sis boleh tanya " u still dgn that guy ke " haha rupe2nye die perhatikan je eh selama ni dekat wall aku .. Aku anggap semua ni dugaan BERCINTA ... Tapi tipu la kalau aku cakap aku sentiasa happy ... YES!!!Memang tak ada sape2 tahu hati aku ni cam mana keadaan nye .. Kadang2 terfikir juga sama ada C dia masih perlukan aku dalam hidup die atau pun x??? Ye la hubungan jarak jauh ni cukup banyak halangan dan dugaannye .. Tapi yang aku pasti apa2 yang terjadi semua datang dari-Nya  dan mungkin juga semua ni ujian untuk aku ..waulahualam!
        Kawan2 selalu juga tanya, akku yakin ke dengan die , memang hati aku ni hanya untuk die ke ?? ntah la .. aku cuma redha je dengan ketentuan dari ilahi .. Andai kata jodoh aku dengan c DIA  setakat d sini ,I'Allah aku akan cuba tabah untuk hadapi semua ini .. Sebab ape yang kite tak semestinye kite akan miliki kelak ... Cuma satu yang aku nk DIA  tahu yang aku cintakan dia,dan belum ada yang boleh menambat hati ini seperti apa yang dia lakukan ... Aminnn

P/s : Moga hubungan ni kekal hingga akhir hayat ~_~

Sunday, March 11, 2012

Yes i'm HAPPY !


Good Morning Bloggerz...




It's been too long i didnt write in my blog kanz.. hahah too many things happen this few months.. But today rindu gile nak coret2 my blog...Well .. well .. well .. back to normal now... 1st of all Thank's to allah bab now dah start keje balik.. #__# .. So hurmm nak tulis pe eh? okla.. mcm tjuk kat atas tue .. YES I'M HAPPY !!... nak ucap syukur skali lagi disebabkan dari dia juga la,,saya mulakan hidup baru dengan orang yang amat saya sayang .. Even die lebih tua dari saya  ( x tua sgt la..beza 10 tahun )  saya cukup HAPPY !! yew napa saya happy?? sebab die sangat understanding guy, too caring .. and so far setakat ni xde bnde yg die buat menyakitkan hati saya..  I just hope ni yang terakhir sangat.. Moga dia lah jodoh saya... What ?? saya tak kisah lah orang nak cakap ape pun pasal saya .. sbb saya tahu sapa diri saya & kepada mulut2 "LONGKANG" kt luar sana you better jaga kain sendiri dari dok jaga kain orang lain ... Macam ssh sangat kan nak tengok orang lain happy.,.. Ape2 pun kalau bukan sbb mulut2 yg busuk tu aku dah boleh bediri balik ... #______#








will b continue ..... 

Wednesday, May 25, 2011

Tikam Belakang & Hutang

اسسالاموالايكوم

Syukur kerna ALLAH masih memberi peluang hambanya tuk mencoret ... kira lama juga saya tak conteng blog ni.dalam masa yang sama Facebook pun jarang on9 dah,ntah tak ada benda yang menarik kat dalam tuh,lau ada pun munkin menyakitkan hati kita..ye la kat situ lah satu-satu nye tempat yang leh wat kita kenal n dapat kawan BUT dalam masa yang sama kat situ juga la kita leh dapat musuh manusia ...manusia tak pernah puas degan apa yang mereka dapat.. Saya tulis ni pun berdasarkan pengalaman bukan saja2 nak tulis .




Saya pun banyak kelemahan,banyak kekurangan,sampai sekarang befikir n terfikir apalah salah yang telah saya lakukan sampai ada kawan yang sanggup buang  kawan  TANPA  soal selidik apa yang terjadi..tak pun carilah punca nya dari mana,ni tak main serkap tagkap je.Memang saya x kesah kehilangan kawan, KALAU perangai die macam tu... Ntahlah manusia,Subhanallah.... Tapi kesian kat orang yang kena tikam kawan sendiri sebab  LELAKI ... Bila dah becinta ngan sorang tu ,cubalah setia...susah sangat ke nak setia pada yang satu ?? ayooo ...cam la perempuan ni tak ada perasaan bila di perlakukan mcm tu!! Lagi satu kenapa mesti ada orang ketiga?kenapa masa nak dapatkan si - Dia ,banyak janji yang ditaburkan ?? BULLSHIT MAN !!! dah dapat hati nya,senang je buang macam tu.saya tau bukan semua lelaki macam tu,tapi apa yang saya katakn ni tuk lelaki yang tak ada perasaan langsung..Kalau benda tu terjadi kat adik perempuan anda??apaperasaan anda?? Yang orang ke-3 ni pulak,dah xada jantan lain ke ko nak rembat??? kekasih kawan ko juga kot ko rembat...Sediah la bila dengar kawan sendiri rembat kekasih kawan..aduii dunia dunia...bila dah jadi macam ni banyak la yang MENGHASUT !!! Fikirlah,kalau benda tu jadi kat diri sendiri cam mana?? Hurmm mesti tak pernah kamu terfikir kan wahai sahabat??? Memanglah saya senyap selama ni tapi xbermakna saya tak tahu apa yang terjadi diantara kamu.... Buang kawan macam tu,Tikam kawan ... Yang jadi BATU API  pun siap ada...padahal korang kenal orang tu kan..patut bagi nasihat bukan hancurkan hubungan kawan sendiri macam tu...Tidak mustahil benda yang sama jadi kat korang,ha time tu lah baru nak cari member lain!! 


Dalam berapa minggu ni,hubungan persahabatan yang ada ilang macam tu je sebabnye " TAK BAYAR HUTANG " hahaha.... Siap kalau leh nak gtau semua orang keburukan orang lain..TAPI xsedar yang diri sendiri pun banyak keburukan dan kekurangan.Inilah manusia , hanya tahu tengok ,cakap keburukan orang lain sebelum berfikir dan tengok kekurangan yang ada pada diri sendiri... Orang akan selalu cakap " TIME SUSAH NI LAH TAHU CARI KAWAN BILA DAH SENANG TERUS LUPAKAN KAWAN "  Ello fren's ....sapalah yang lupakan sapa?? Bukannya lupa,masing2 ada kehidupan masing2 ...korang pun tau rumah saya,ada no fon kenapa x call??? Kalau ye pun xkena angkat kenapa tak datang je terus ke rumah??bukan jauh pun kan..?? InsyaALLAH ada rezeki langsai juga segala-galanya....ITU JANJI SAYA SEBAB SAYA BUKAN JENIS YANG SUKA FIKIR KEPENTINGAN SENDIRI & BUKAN JUGA  SUKA HANCURKAN HIDUP KAWAN SENDIRI ..... 


p/s : maaf andai ada yang tersinggung dengan kata2 saya.ni hanya luahan yang saya pendam selama ini .... 
MARAH SAYA BUKAN BERERTI SAYA BENCI TAPI SAYA TETAP SAYANGKAN KAMU SEMUA  ....

Wednesday, April 20, 2011

It's Hurt to love someone doesn't love u !

اسسالاموالايكوم 

Pembuka bicara tuk petang ni. 

Bila Duduk sorang2 boleh pulak terlayan perasaan yang entah kemana.Nak dijadikan cerita kemarin aku happy sangat bila borak ngn orang yang aku sayang dan hari ni aku rasa sunyi sangat..aku nda tau lah apa salah aku samapai dia mendiamkan diri dia.bila clik f.book dia,nampak jg dia dok balas komen orang tapi napa lak kalau aku msg ,aku komen ssh sangat dia mo balas...bila tanya,alasan penat,malas mo menaip..is that logic?? Pening bila memikirkan hal ni..Hurmm mungkin ni masanya untuk aku tidak mengharap CINTA darinya...Huh susah lah bila fikirkan sal jodoh..ya aku sedar sangat aku ni macam mana..tapi xbermakna aku ni teda perasaan.Apa seorang lelaki inginkan dari seorang wanita?? Paras Rupa ?? Kurus ?? Samapai bila dua pekara ni akan kekal??Aku bosan ngn diri aku...Ya orang slalu cakap banyakkn besabar.Tapi sampai bila?tunggu kiamat?? Aku tau jodoh pertemuan semua ditangan ALLAH...Tapi kenapa begitu besar dugaan yang kau beri kepada hambamu ini Ya ALLAH!!! .... Setiap kali aku ingin kecapi kebahgian banyak sangat dugaan yang datang! dan sakit sangat bila kita minyintai se'orang tapi tidak terbalas.Apa semau ini dugaan darimu Ya Allah??Aku reda dengan ketentuan mu..dan aku yakin satu hari nanti aku akn ketemu orang yang benar2 menyangi serta menyintai ... Bukan bermakna tiada lelaki dalam hidup aku,aku nda boleh hidup!sepa kata bila ada lelaki,perempuan xboleh hidup??Cuma kadangkala hati kosong ni selalu jak rasa kesunyian..kadang cemburu bila tengok orang bahgia..!!Arghhhh apa nak jadi ni....Aku bosan hidup macam ni..Ya Allah engkau berikan la kekuatan kepada hambamu ini tuk menempuh segala dugaan dari mu dengan tenang...Andai kata DIA bukan jodoh ku,degan besar hati aku terima mungkin ada yang lebih baik dari dia akan kutemui...
~~amin ~~
atyn nak share link - adakalanye cinta yang sedia ada xsemestinye di miliki @_@

Enjoy readers 

Thursday, April 14, 2011

Bowling

اسسالاموالايكوم

Selamat petang readers,blogger n etc...petang ni mo crita sal bowling heheh...Well readers,hurmm entahlah dulu atyn x juga minat main bowling but since my father aktif,secara x langsung lak ter 'ikut' ter 'minat'...so tiap weeknd abiskn masa training bowling ngn my father n my sister..if that tyme my mom ikut,ter 'paksa' la dia tunggu kami...kalau dia bosan pandai la dia g turun bwh jln2..hehehe (ciankan).. Nak dijadikan cerita la,weeknd yg lepas if im not mistaken,ada suprise...hahah nak tau ?? Baba belikn bola bowling plus ngn kasut bowling ngeee terharu sgt...kekeke evendow baba tau anak baba yg sorg ni sangat2 nakal..keras kepala n etc..semua ada la...heheh anywer THANK"S DAD.. LOVE U LAH!!!hahahah
p/s :psst sat g atyn upload ler pix tue..heheheh...
so this weeknd lak ada tournment..n sok lak kena wat training ni..well sepa lagi kwn atyn kalau bukan adeks kuh c nisa tuh..hehehe ..so bloggerz ada x sapa yg nak join this tournment??bila lagi kan nak tunjuk bakat yg sedia ada..jgn malu jgn segan,tournment ni tukpara2 biggner je..so come and join us this saturday @CPS  Bowling 8 a.m..Moh le meramai-ramaikn keadaan..heheheh
plus kita leh gak suai kenal kan kan...ye la xkan la nak kena tunggu gath baru suma sebok nak kenal?? 
^________^



Tuesday, April 12, 2011

Photogrpher + Makeup

اسسالاموالايكوم

Okesh blogger petang ni nak share sal part-tyme job atyn..ngee for sure semua orang xkira lah remaja ke tua ke akn main bnde nie..hah!!ape lg klu bkn camera... but lau makeup ni just pmpuan remaja kot..hahah well this 2 things actually my part tyme !! napa?? sebab dari hobi jatuh ke minat and sampai lah buat bnda2 ni sbagai part time job...Nak ckp mahsyuk xdelah sangatkan..Lagi pun dah minat ,so rasanya xsalah nak jadikan minat sebagai part time job kita semua...(Untuk side income jg ) well okesh meh tengok pic2 yang atyn amik .... enjoy viewing blogger @_@


"Key-Key ->Labuan Island"

                                                                                                                                                                                                          
        






 "Kak Marini Engagement"

   

    
                       

                 

"Photoshoot at Karambunai Resort"











"Sunset & Strobis" 


 





"Perdana Park Waterfall colourfull"                                                   








Well nie lah gambar2nye..so kalau nak tengok yg lain lawat la Facebook atyn okesh!!! So last but not least just enjoy my entry...entry yg xseberapa sgt  =)