Wednesday, March 30, 2011

It's raining

اسسالاموالايكوم





Selamat pagi semua....syukur alhamdulillah bangun pagi ja ujan..well rahmat dr-Nya jua kan kan...ye la
 ingatkan mlm td nda ujan dah..tgk2 pagi ni pun masih ujan..hahha besa la lau dah tidur mati cm ni la  
jadinya...so nak x nak ujan ke ribut ke panas ke kena bangun jugalah,lau nda ada jua yang mengaum cam SInga..heheh



Hurm nak citer sikit sal kelmarin...hurmm jahat ke aku ni eh??dia call dr kul 6 pagi sampai kul 3 ptg aku ignore je..tapi sbb aku SAYANG iya aku call dia alik..dh pun namanya sayang,hurm ye la...igt kn apa yg dh jd mlm tuh aku dah mls nk layan..tapi ntah la napa ati ni susah sgt mau lupakn dia...kwn2 semua ckp aku ngn dia couple,,tapi kami masih bekawan ye la,org mcm aku ni sapa yg nak kan ....tengok pun hurmm x kot,, ni lah lau dah CUTE sapelah yang naksss!!!arghhh tension....sakit ati sakit telinga sakit segala2nye...sabar jak lah...tu yang samapi migraine ni ha dtg menyerang kepala ku yg x bersalah...ha dah cam orang gila pun semalam ada juga...tapi kan ...kepala ni sakit still sms dia..ayooo dush dush ...gila kali ko ni atyn...




Aku gila??no lah im still ok just jiwa tengah kacau memang cm ni..heheh.. ni pun xtau nak buat ape,adik lak g college die,cousin lak dah alik umah die,nak turun sini xtau ble...ayooo im so bored!!lonely!! semua ada tau x..lau ada blogger yg nak bw lepak leh gak ajak ler saya yg tengah bosan ni eh..hehehe...so till here we continue later...HAPPY THURSDAY olls @_______@









Tuesday, March 29, 2011

Touching ~_~

اسسالاموالايكوم  ضن  سلامة مالم 

Hr ni d whole ujan...pagi ke tengah hari ke petang ke malam..ayoooo tp mmg best lau tdo..tapi mata ni xleh nak tido lak..ayoooo....cont. but d story..hurmm around kul 10 ++ atyn dpt msg drr someone yg atyn "SAYANG" 
hmm n then call... sedar x sedar lm gak kitrg borak eh..heheh.. tu pun dia call sbb meluahkn perasaan dia sal ms lalu die...so pe lagi jd la pndgar setia..nk bntu xleh..jauh..huhuhu



Hmm crita punya crita tetiba aku terkedu dgr pengakuan dr mulut dia..rs cm dunia ni tgh beputar2...well mmg aku sedih bila dia ckp taste dia bkn cam aku ni...cm bese aku igtkn diri "JGN TERLALU MENGHARAP" n setitik demi titik air mata ni mulai membasahi pipiku....argh!!!
ATYN!!ATYN!! PLZ STOP CRYING !! DON'T CRY B'COZ OF GUY!!!!NOTED 
that..tp nak wat cm ne air mata ni mkin laju lak mengalir cam mn la nak behnti...auch !!!! 



Hurmm..ssh jua kn bila syg kt someone tp hurmmm so better diam je la..pendam je la..share jela ngn mber yg atyn rapat n caye!!pas je hangup d fon ngn c die,direct p wall mber tnye x on skype ke?? so die pun on skype npelagi sesi luahan bersama cik FAIQAH HAZIRAH pun bermula....hik hik,..well bla dh luah lega sikit ati ni..tenang sikit ati ni =) thx darling kuh!!cik Faiqah muah muah lobiu lah!!!.


Ya ALLAH tabahkn la ati hamba mu tuk hadapi segala rintangan dr mu AMIN ~~~

Enggagment part 2

Selamat malam semua & اسسالامواليكوم

Pg td dh jnji kn nk bagi tengok keadaan rumah...okey okey jap naaa atyn upload..!ok chup chup ...
L.O.A.D.I.N.



 


                                  >>> ccousin ku yg bertungkus lumus dlm mjlis hr  tu
                           

                                       >>>jejaka ni lak c lelaki yg tlh menambat hati c dia



>> coming soon jd fmly dh now dh jd half2..erk ade ker half2 nie??hahah














                                     >>ni la keadaan umah sayer yer..sempit gilos..mana x nye tunang je dh mcmnk kawin..ayooo


Chow ~_~


Monday, March 28, 2011

The Enggagment

اسسالاموالايكوم

 بيسميللاهيرامانيراهيم

Pembuka kata sy mulakan..pagi2 cam ni nak wat per eh??xper lah hari ni nak share pic2 tyme cousin betunang..hmm xtau labile turn saya yg kne pinang!!opss PINANG??hahaha lama g kots...tp lau dah jodoh cam ner kan.hahhaah erk funny??atyn atyn ko dah jauh fikir ni ha..hahah...okey okey enuf bout kne pinang ni,let's talk bout my cousin enggagement!!

Erk ni contoh jerk.....


Well on this date 19/march/2011 my cousin dh jd tunang org,best best!!   الحمدلله syukur semuanya berjalan ngn lancar @_@ ...ni nak share sikit,org lain yg nk betunang ,atyn n sorg cousinn g yg gila avis excited..kalah org yg betunang hehehe..nah atyn upload some picture atyn ngn cousin atyn (Nur baya ) Yo well the 1st thing we do,alarrrr beselar gurl,ofcoz make up!! yeah it's "Make up"......



Wooahhh!!! It's colourfull!!grrr rambang mata wei nak pakai colour per..kikiki ...pas dah settel makeup2..pe lagi  it's time to change cloth!!ahkss...u knw wut kitorg's kai colour red gitu aWaWaW...glam gitus (acctually atyn n kzen dh rncang dh nk kai colour merah...biar menyerlah gitu!!heheh)


Pewitttttt!!!kalaau lah bj kitorang cam ni hurmm mmg jwbnye salah masuk cincin lerrrr..heheheh
(jgn keliru tu just contoh ...hahaha)
Pas dah settle cr bj colour merah terus pe lagi begambar sakan lerr...



(1)



(2)



(3)





(4)


Hahahaha ni baru sikit... lau nk tgk yg lain2 tgk jer kt fb..well sharing is caring kn kn kn .....ok chop!! cukup smpi sini dulu eh...japs gis atyn upload keadaan dlm rumah n brgn hantaran okey!!tunggu aw!!!!



Let's Talk bout love ❤❤❤❤


اسسالاموالايكوم




Bile dok sorg2 nie,hp lak senyap sunyi,,aishh langsung xde msg dr die hurmm frusted..aww..relax chill 
mayb die bz kn...but it's okey,...


Well let's talk bout love??What is love??
Some say it's mysterious, magical, complex, difficult, imaginary, thought-provoking, inspirational, intuitional, joyous, immeasurable, ecstasy, and undefinable. Perhaps.
Love is patient, love is kind. It does not envy, it does not boast, it is not proud. It is not rude, it is not self-seeking, it is not easily angered, it keeps no record of wrongs. Love does not delight in evil but rejoices with the truth. It always protects, always trusts, always hopes, always perseveres & My favorite is by Paramahansa Yogananda: "To describe love is very difficult, for the same reason that words cannot fully describe the flavor of an orange. You have to taste the fruit to know its flavor. So with love."
Logic says everything in this world has a cause and an effect. True Love is the only feeling which is its own cause and its own effect. It is something illogical and yet above all logic. I Love him because I Love him, and I Love him so I Love him 

For me - One must understand whether "what is love" can be a question which can be answered? Love cannot be a question. For, if it is a question then an answer should be there. If the answer is there, where is it? This question is ancient and an answer should have been found by now! If the answer has been found, the question would have disappeared.

But the question still remains, meaning the answer has not been found. If it has not been found as yet, then what is the certainty that it will be found? Maybe the mind can never find the answer! A single answer, which will please all minds, is not possible for each mind has its own ideas of love. Hence a universal answer is an illusion.
Individual answers are there for love and for this very reason there are arguments about love for each mind will contradict the answer of another mind. This contradiction is normal for each mind lives in a different point in time. Hence "what is love" is an illusionary question, which has no answer!!!❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Sunday, March 27, 2011

Selamat Pagi Bumi

النشر وصباح الخير

Good morning people of the earth, thank God He still gave me the opportunity    to continue to live in this world..hurm well the 1st thing i do pergi toilet hehe buat la pape yg ptt heheh n brfst wee!!bile dh wat semua tu br la dok sms org yg sy syg..hehehe tp hampa sbb die x topup kdt die g.ayooo but it's ok,mayb die bz ngn kje2 die...but anywer just smile owes wahai warga bumi walauu apa pun yg kite alami ;)...ok lah nti kite sambung g eh..heheh nk kuar jap,ade urusan yg perlu di settle kn... muahh love u ollss 

Nyum..nyum

الحمد لله


Baru juga alik dr mkn malam ngn family ... perut pun dh kenyang,so fhm2 je la kn..bile dh knyang rs cm nk tido pown ade gak..hohoho dh boleh jd ular sawa but ops!!!xleh mkn lebey2 okeys..
I"M ON DIET!!

coz dh deal ngn someone yg i syg...hohoh erk!!!
sayang???Well bab sayang sayang ni continue next chapter  okeysh!!heheheh ngeee 

TErimas Kasis

Gosh.!!!!!
I never say thank's to this gurl ... Tapi d'sebabkna dia lah yg TOLONG buatkan blog page haku ni,so i sangat2 lah menghargai...Thx n thx to my beloved syster nisa (http://gila-hijau.blogspot.com/).......
nah amik kau udah ku ucap Terima kasih..apa lagi yg kaun mau??? :P hahahahah

Aku Gadis Bumi

السلام عليكم 

well 1st of all,this my 1st tyme tulis-tilis blog..hahah erghh funny??ok so let's start talk about this blog,erkk bout me too ahks...Well tajuk dia pun Gadis Bumi,ye lah semua dr bumi xkn dr planet lain puloks kan..kan..heheh .. so Fren korangs leh pgil sy atyn asalnya dr SABAH di BAWA BAYU,n i'm a part time Photogrpher ngeee hurmm ape g eh??huhu xtau nak tulis pe,otak ni dah beku.Almaklumla dah tgalkn alam persekolahan lama kot..hahah so enjoy with my blog pple @_@