Wednesday, April 20, 2011

It's Hurt to love someone doesn't love u !

اسسالاموالايكوم 

Pembuka bicara tuk petang ni. 

Bila Duduk sorang2 boleh pulak terlayan perasaan yang entah kemana.Nak dijadikan cerita kemarin aku happy sangat bila borak ngn orang yang aku sayang dan hari ni aku rasa sunyi sangat..aku nda tau lah apa salah aku samapai dia mendiamkan diri dia.bila clik f.book dia,nampak jg dia dok balas komen orang tapi napa lak kalau aku msg ,aku komen ssh sangat dia mo balas...bila tanya,alasan penat,malas mo menaip..is that logic?? Pening bila memikirkan hal ni..Hurmm mungkin ni masanya untuk aku tidak mengharap CINTA darinya...Huh susah lah bila fikirkan sal jodoh..ya aku sedar sangat aku ni macam mana..tapi xbermakna aku ni teda perasaan.Apa seorang lelaki inginkan dari seorang wanita?? Paras Rupa ?? Kurus ?? Samapai bila dua pekara ni akan kekal??Aku bosan ngn diri aku...Ya orang slalu cakap banyakkn besabar.Tapi sampai bila?tunggu kiamat?? Aku tau jodoh pertemuan semua ditangan ALLAH...Tapi kenapa begitu besar dugaan yang kau beri kepada hambamu ini Ya ALLAH!!! .... Setiap kali aku ingin kecapi kebahgian banyak sangat dugaan yang datang! dan sakit sangat bila kita minyintai se'orang tapi tidak terbalas.Apa semau ini dugaan darimu Ya Allah??Aku reda dengan ketentuan mu..dan aku yakin satu hari nanti aku akn ketemu orang yang benar2 menyangi serta menyintai ... Bukan bermakna tiada lelaki dalam hidup aku,aku nda boleh hidup!sepa kata bila ada lelaki,perempuan xboleh hidup??Cuma kadangkala hati kosong ni selalu jak rasa kesunyian..kadang cemburu bila tengok orang bahgia..!!Arghhhh apa nak jadi ni....Aku bosan hidup macam ni..Ya Allah engkau berikan la kekuatan kepada hambamu ini tuk menempuh segala dugaan dari mu dengan tenang...Andai kata DIA bukan jodoh ku,degan besar hati aku terima mungkin ada yang lebih baik dari dia akan kutemui...
~~amin ~~
atyn nak share link - adakalanye cinta yang sedia ada xsemestinye di miliki @_@

Enjoy readers 

Thursday, April 14, 2011

Bowling

اسسالاموالايكوم

Selamat petang readers,blogger n etc...petang ni mo crita sal bowling heheh...Well readers,hurmm entahlah dulu atyn x juga minat main bowling but since my father aktif,secara x langsung lak ter 'ikut' ter 'minat'...so tiap weeknd abiskn masa training bowling ngn my father n my sister..if that tyme my mom ikut,ter 'paksa' la dia tunggu kami...kalau dia bosan pandai la dia g turun bwh jln2..hehehe (ciankan).. Nak dijadikan cerita la,weeknd yg lepas if im not mistaken,ada suprise...hahah nak tau ?? Baba belikn bola bowling plus ngn kasut bowling ngeee terharu sgt...kekeke evendow baba tau anak baba yg sorg ni sangat2 nakal..keras kepala n etc..semua ada la...heheh anywer THANK"S DAD.. LOVE U LAH!!!hahahah
p/s :psst sat g atyn upload ler pix tue..heheheh...
so this weeknd lak ada tournment..n sok lak kena wat training ni..well sepa lagi kwn atyn kalau bukan adeks kuh c nisa tuh..hehehe ..so bloggerz ada x sapa yg nak join this tournment??bila lagi kan nak tunjuk bakat yg sedia ada..jgn malu jgn segan,tournment ni tukpara2 biggner je..so come and join us this saturday @CPS  Bowling 8 a.m..Moh le meramai-ramaikn keadaan..heheheh
plus kita leh gak suai kenal kan kan...ye la xkan la nak kena tunggu gath baru suma sebok nak kenal?? 
^________^



Tuesday, April 12, 2011

Photogrpher + Makeup

اسسالاموالايكوم

Okesh blogger petang ni nak share sal part-tyme job atyn..ngee for sure semua orang xkira lah remaja ke tua ke akn main bnde nie..hah!!ape lg klu bkn camera... but lau makeup ni just pmpuan remaja kot..hahah well this 2 things actually my part tyme !! napa?? sebab dari hobi jatuh ke minat and sampai lah buat bnda2 ni sbagai part time job...Nak ckp mahsyuk xdelah sangatkan..Lagi pun dah minat ,so rasanya xsalah nak jadikan minat sebagai part time job kita semua...(Untuk side income jg ) well okesh meh tengok pic2 yang atyn amik .... enjoy viewing blogger @_@


"Key-Key ->Labuan Island"

                                                                                                                                                                                                          
        






 "Kak Marini Engagement"

   

    
                       

                 

"Photoshoot at Karambunai Resort"











"Sunset & Strobis" 


 





"Perdana Park Waterfall colourfull"                                                   








Well nie lah gambar2nye..so kalau nak tengok yg lain lawat la Facebook atyn okesh!!! So last but not least just enjoy my entry...entry yg xseberapa sgt  =)





















                                                                                        




Thursday, April 7, 2011

That Day

اسسالاموالايكوم

Hurmm dah berapa hari x conteng blog...a bit busy n tension with this hamba الله .... Well nak start darimana??okey btw last week lagi nak upload some pic n etc..memandangkan im a bit bz with some work n lot's of thing's to do so terpkse la hank jup blog..byk bnde nak citer ni...heheh

btw last week hari tuh my aunty n uncle from tenom turun key key,well dorg dtg pun bersebab bkn nk holiday,shopping n etc just nk melawat anak angkat my uncle...Dah namanye pun org sakit so ape lagi lau bukan p melawat org yg tgh sakit hihih .. hurm nak d jadikan cerita dlm brape hari tu me n fmly termasuk aunty n uncle ulang aliks ke hospital...tp xde la d whole day kat sana.just my uncle jer,i n other ape lagi g meroyan ler....haha kat mana lagi lau bukan centre point... g sn bkn shopping okey! tapi g main bowling with my father n sister...heheh ...my mom ngn aunty g putatan..well faham2 je la kaum ibu mana la nak join kami ..hehe..yes tyme ni lah i ngn fmly bekumpul.... pas main tuh mlm lak we all g mkn kat Restoran Kak Nong dekat habour city dah lama x mkn ramai2..heheh ....nah i upload some pic that nite 


                                                               

                                                

                                                   

                                                                                                      


hehehe PAs je mkn malam tu kitorang xde g mana2 lagi,so pe lagi kalau bukan balik rumah... coz esok nak g melawat org sakit  ;) btw my uncle ngn aunty lak alik tenom on sunday..huhuhu rindu dah kat dorg actually...tapi dalam masa yg sama my aunty n uncle ada kat rumah ,my aunty ajar atyn masak sambal udang...slurpp slurpp sedapppp heheheh almklum lah takut kot2 future hubby leh jadi org melaka,cuz aunty ckp sambal udang tuh fav.makanan org sana!!ha gurl sape yg ade bf org sblh melaka bljar la masak sambal udang..ngeee!!!


tunggu aw next story ngeee ~~END~~











Friday, April 1, 2011

M.E.R.E.K.A.D.A.L.A.M.I.D.U.P.K.U

اسسالاموالايكوم




Alhamdulillah syukur kepada-Nya kerna memberi kesempatan tuk sy mencoret di blog saya..(erk...skemanye ayat sy!!~)mlm ni nak share sikit sapa yg sy mksd -->>MEREKA DALAM HIDUP SAYA<<-- well nak mule dari mana eh?> huhu




HANISAH BINTI JUMADI

Well ni lah org yg sentiasa wat i sakit ati,wat i ketawa n etc..coz she's d only one my sister..i pgil die ni isa,bby n etc..so many name...!! n i love her so much eventho she don't knw my feeling.... hahaha..i knw this gurl akn baca blog i..sj je nk bg die kembang...hehehe...hmm dh pun nama dia sibling'z so i knl dia since dlm perut my mom kandungkn die la...adoiyyy.. well talk bout this gurl,now her last sem kat asian tourism institution..in dip pastry art..i just hope die akn suksess selalu dgn apa yg die minat..i knw u can do it gurl ... make our parents proud of u..so pas ni sape2 yg nak oder cake ke,cup cakes 4 ur birthdy,4 ur special one n 4 any function cr la die heheh...well nisa as ur sister aku dah promot ko!!jgn lupe jasa baik kaka ko ni..hahaha...


Samantha Leonora Delgado

Let's about this gurl..her name is samantha but i call her sam..well i knw her since i was 13 year's old until now 24 ... it's been 11 year i kw her ^___^
..senang nak citer i ngn this gurl dah kenal lama...since form 1...like i mention before, pastuh tiap tahun org lain berganti kelas ngn bff die tp i ngn this gurl never n ever okeh!!ehehe ntah lah,i like her style n i love her so much coz die lah satu-satunye kwn i yg xpernah putus talian...heheheh..even die p jauh mn pun we still keep in touch ..hik hiks..well fhm je la skrg pun msing2 bz ngn rutin harian kan..but atleast we still keep in touch tru FB. we care each other n we share each other just hope this relation will nver end  ^_^



  FAIQAH HAZIRAH 

Hurm talk bout this gurl okey, i knw her tru FB..hahah fb ..fb..fb.. ya dr fb jg la  i kenal die ,,well nk ckp pe sal this gurl,i knal die tru fb , since last year if im not mistake..die ni suke befesyen..ada je fesyen br ke ape2 la die akn follow,..mule2 jmpe pun,ms tuh temankn die g tgk wayang heheh erk btw this gurl my 1st model yg i shoot.. so far die mmg pandai pose,so easy 4 me to snap her pic..hehe,n die ni mmg peramah..sangat sangat peramah .. n also byk peminat opss!!!umur pun muda lagi,n dh bekerja :)n alsodie dah bejinak2 nak shoot org lak..so   BEWARE,senapangnya ni slalu jak ngn die,kot2 korg tertembak ngn die...well so many things we do together with other... n sometimes i share my probs my feeling with her..n i so comfortable with her,even pernah skali both of us slh faham..but until now we still fren ...



                                                              
DAYANG RAFEZAH 

Hah!!! this gurl mmg gilos sikit..y i ckp die gilos sbb ketawa die wat org tension..hahaha chup chup!!tension??hahah  tp die ni lah satu2nye gurl yg agak ting tong antara kitorang...klu die xde mmg sunyi dow.. lagi2 skrg ni kitorg bejauhan sob sob sob.. ye la,xpe demi ms depan die i ngn lain merelaknnye pergi.hahahah gile lah!!klu die bc ni mau die ketawa!!!btw like eqa, i knal die ni pun dr fb jg...huh fb lagiks....hurmm 1st meet ms shoot c eqa tuh... n itu jg la our 1st meet.. photogrpher n model ..heheh..hmm since i knw her,mmg happy je lah... die lg suke tgk mmber die happy..tapi!!!die ssh nak bgtau kt mber prob die melainkn kitorg pkse..hahaha.. but i tau byk yg die lalui..ni semua sal cinte!!huh masih ade lagi kah lelaki yg boleh faham,sayang,terima kaum hawa dengan ikhlas??grrr!!!! anywer our friendship still on even die kt labuan :) tunggu yek kedatangan kami ke sana dalingkuh!!




 NADIA ROSS

Okey ..okey yang ni lak gurl ting tong no 2....klu datang giler die,huru hara jg d buatnye...xkering mulut melayan die ni,cume kering air liur lah layan p'el die..heheh tp mmg best ler...so..bout this gurl lak,i kenal die pun tru fb,knl die ni pun dr rafezah.. 1st meet masa shoot die kat sutera habour kota kinabalu,sabah..mmg enjoy kuar ngn die,klu otak ngh serabut pun leh jd okey..heheh sbb die mmg periang orgnye!!i like her style,..hahahah..and after 1st meet we all slalu jg hangout..tapi masa tuh bile c rafezah tuh ada kat kk la..lau die kat labuan kitorg jrg gak keluar,bz ngn hal masing2...but now c dugong ni kat Lahad Datu lak..aduiii...opss citer sal dugong ni,haha die kne panggil dugong since follow us join jebat.net photogrpher...since that tyme la dugong tuh terpahat ngn die..hahahah sepa lagi klu bukan bro elyas , bro farouk n jonjayy yg dok pgil c nad ni dugong..insyaALLAH xde aral melintang c nad ni nk convo dh..kt sana Key Hell...lau ade fulus nk jg g tgk my darling convo....well dear im appy 4 u... hugss >^^<



NUR REZA SYAFINAZ

This is Mi Naz , kenal pun tru facebookingz, masa 1st tyme meet kat Key Hellz hari tuh... n oso 1st meet die dah wat kejutanz..ye la siap wat photoshoot tuk kenangan lak tuh..so sweet ..tapi almaklum la,i ni x gheti nk pose!! gheti nk tembak org jerk..hahah opss!! but sbb nk appreciate ape yg die dh wat,i pun ikut je =) but mmg happy , n enjoy ngn die nie..n thx also to photog yg bertanggungjawab amik pic kitorang tyme tuh ( Mabai Abas ,Nasier Aceh ,Monoroyos Semproyos , Afifi Izahar & Mohd Azlan ) ...malu siot kne amik gmbar... hik hiuks bebalik bout this gurl ms tuh i ngn eqa dok kat sepang,stay kat umah fmly die (thx uncle n aunty) .so sepanjang kat key Hell mmg ngn cik Mi Naz syg nie..but now she quite busy with her stdy ++ lot's of assignment to do.. anywer good luck 4 u'r stdy gurl ...



 MR.AZMAN

Tada..mampos aku klu die dapat tau aku dok amik pic die..adoiii tulunn tulunnn shhhh..hehehe tp sy tetap nak letak!! hehehe..ok let me introduce this guys ni la yg wat i ketawa,menangis n everthing..chup!!mention i ngn die "KAWAN" jer..hahaha.. ntah la,i feel comfortable with him..soft spoken??erk ye ke??mn de soft kasar de lah...even kasar i still selesa ngn mamat ni..everthing i share ngn die,mcm tuh jg die share his prob with me...n die ni jg yg buat i nk wat ape je yg xpnh i wat..tapi...huk huk masa kt key hell x sempat nk jmpe die,well even tyme tuh ati ni skit tapi nak wat cam mana kan??like he said to me "nak cari rezeki tuk kite"!! hahaha gilos klaka..nak mara pun xjd.. n since we knw each other he's d one knw bout me...hope this relation would never ever end till the end of our life .. hugsss >^ ^ <
xOxOxO







Tik Tok Tik Tok dh fenat wat karangan yg xseberapa ni..hahaha...btw guy's they all so meaning 4 me..thx ALLAH coz let me knw them, &  i'm so damn happy with u bFf !!!