Tuesday, July 24, 2012

CHICKEN POX !!!

أسلموالكم واراهماتوللاهيواباراكاتو ......

Chicken Pox ? Well sepa pernah kena??? Confrim Majoriti pernah kena bha kan ?? Tipu la kalau kamu nda pernah kena .. Macam tajuk diatas "CHICKEN POX " ... Sengsara jg klu kena penyakit ni...orang pun slalu juga cakap,sekali dalam seumur hidup tapi sekali dalam tu la sengsaranya nauzubillahminzalik... Sedih & terasa sakit bila aku tengok keadaan adik aku ... Terlantar jak ... 2 hari sebelum dia terkena penyakit ni, balik2 mengadu panas kan badan isa kak atyn ...aku ingat dia cuma tarik perhatian aku tapi benda nak jadi ...kena terima juga .. hari pertama dia demam teruk , sampai orang tua aku risau .. akhirnya kena bawa pergi klinik.. & boleh pulak doctor tu cakap demam biasa !! What d F !!! ( sabar sabar puasa ni dang!!), pas dari klinik ,umi suruh c adik minum air kelapa ,esoknya biji2 merah keluar sikit demi sedikit .. mungkin effect dari minum air kelapa tu .....
 Semalam, fuh tengah umi baca surah2 Al-Quran untuk  c adik , SUDDENLY dia cakap sesak nafas sambil menangis.. Pilu aku tengok keadaan adik kesayangan aku ni ... rasa2 hari ni macam malas jak aku pergi kerja...kesihataan adik aku lebih utama dari kerja aku... Cukup la pengalaman dulu yang boleh buat adik aku TIADA ... kalau dapat aku gantikan tempat dia aku gantikan... Ya allah .. apa lagi dugaan yang engkau berikan kepada adikku !! Aku nda sanggup tengok dia dalam keadaan macam sekarang .. aku berharap dia sabar,tabah & cepat sembuh sedia kala !! amin ya rabbila'lamin...



::*kakaksayangadiksangatsangat*::

Thursday, July 19, 2012

Kadangkala CINTA tak seharusnya dimiliki ..

       Memang agak lama aku tak update belog aku yang dah hampir2 usang ni..ahak ... Mesti heran an napa tiba2 aku post tajuk KADANGKALA CINTA TAK SEHARUSNYA D MILIKI ?? Erm .. ntah la..kadang2 tfikir jg betul ke die JODOH aku ?? die la yang TERAKHIR ?? susah gak tuk kite pertahankan sesuatu perhubungan ... Well sometimes kite happy ngn relationship tuh but sometimes kita x happy langsung an ?? Terfikir juga mana silap kita mana silap hubungan ini ?? atau tanpa restu orang tua hubungan ni x akan kemana ?? ngerii deh .. Tapi tu la hakikat nya ..
        Di awal perkenalan aku dengan die,memang aku tak nafikan kami HAPPY !! BAHAGIA !! BUT NOW  everything change slowly .. Maybe both of us Busy dengan urusan masing , siap my lovely sis boleh tanya " u still dgn that guy ke " haha rupe2nye die perhatikan je eh selama ni dekat wall aku .. Aku anggap semua ni dugaan BERCINTA ... Tapi tipu la kalau aku cakap aku sentiasa happy ... YES!!!Memang tak ada sape2 tahu hati aku ni cam mana keadaan nye .. Kadang2 terfikir juga sama ada C dia masih perlukan aku dalam hidup die atau pun x??? Ye la hubungan jarak jauh ni cukup banyak halangan dan dugaannye .. Tapi yang aku pasti apa2 yang terjadi semua datang dari-Nya  dan mungkin juga semua ni ujian untuk aku ..waulahualam!
        Kawan2 selalu juga tanya, akku yakin ke dengan die , memang hati aku ni hanya untuk die ke ?? ntah la .. aku cuma redha je dengan ketentuan dari ilahi .. Andai kata jodoh aku dengan c DIA  setakat d sini ,I'Allah aku akan cuba tabah untuk hadapi semua ini .. Sebab ape yang kite tak semestinye kite akan miliki kelak ... Cuma satu yang aku nk DIA  tahu yang aku cintakan dia,dan belum ada yang boleh menambat hati ini seperti apa yang dia lakukan ... Aminnn

P/s : Moga hubungan ni kekal hingga akhir hayat ~_~